Vi som har kennel Zelzany är mamma Barbro och dotter Ann-Sofie, kenneln bedrivs i liten skala, i våra hus med fälten och skogen som närmaste granne.

Vårt aktiva hundliv började 1993 i och med att några goda vänner till oss som hade uppfödning på Shih-tzu ringde till oss och frågade om vi kunde tänka oss att ta hand om en liten svart shih-tzuvalp med "platt" bröstkorg så vi visste inte om skulle överleva eller inte men vid fyra månaders ålder blev hon friskförklarad. Vi döpte henne till Tazette som snart fick två kompisar Tintin en shih-tzu som var tvungen att omplaceras och Clodette en liten grå shih-tzu tik på nio månader som kom till oss och som även blev starten på vår uppfödning. De två första kullarna som Clodette fick gick under kennelnamnet Choowo-Liz och från en av dessa kullar sparade vi en solid goldenfärgad tik Zally. Zally har haft en kull. Nästa shih-tzu som blev en del av vår hundfamilj var Ebba och hon är den första valp som föddes i vårt kennelnamn Zelzany.

 

Intresset för Field Spaniel startade för många år sen då vi gärna ville ha en spaniel den dagen då vår älskade Siri började bli gammal. Tankarna var länge att skaffa en Engelsk Springer Spaniel men så föll ögonen på Fields paniel som har den vackra färgen solid leverbrun och de egnskape som Siri hadde. 2008 då Siri blev 13 år började letandet efter en kennel och Ann-Sofie hittade Maxfield kennel på Rörö. Hon började följa Madelenes blogg och så en dag stod det att deras tik Irma var parad med Dante. Den 17 maj 2009 kom lilla Gloria hem till oss.

 

Vårt intresse  den ovanliga rasen Cinerco dell etna började en dag 2005, vi fick ett mail från vår salukiuppfödare som hade köpt en valp med ett rasnamn som vi aldrig hade hört talas om. Kortet som visade en söt och röd liten valp med dem största öron vi någonsin skådat och då var vi sålda. En sådan hund ville vi ha. Ett mail gick iväg om att den första tikvalp som föddes ville vi ha. Två år senare föddes hon lilla Shafaq Antonia Design numera Cleo med stora öron och en liten knorr på svansen.


 

Om oss